Kategorier
Om föreningen

Nya porttelefoner

Information gällande de nya porttelefonerna och gamla blippläsarna. Mycket information igen. Viktigt!

Bergs Lås är i full gång med att programmera om databasen för våra porttelefoner och blippläsare. En intressant siffra är att vi upptäckte totalt 546 användare i de olika sätten att komma in i huset samt använda blippar och koder.

Vi lägger in ny information databasen samt succesivt spärrar och tar bort allt gammalt. Första steget är som tidigare beskrivet att vi lägger in två namn och nummer på varje lägenhet. Detta för att öppna när en gäst anropar er på porttelefonen..

Det tar tid och blir inte alltid helt rätt, väldigt mycket information skall bytas och preciseras. Av det skälet önskar vi att ni testar att anropa er själva på porttelefonen. Ni ser om det ringer från numret 08-441 84 95. Då kan ni öppna genom att trycka antingen stjärna eller 5 på er mobiltelefon. Båda skall fungera men testa för att se vad som passar och fungerar. Det tar några sekunder innan samtalet kopplas fram. Hör vi ingenting från er förutsätts att det fungerar. Kontakta styrelsen om porttelefon på gurra@krantz.org

Vi har förutsatt att alla vill ha sina mobilnummer inlagda. Därför har vi lagt in de mobilnummer vi har till er, även om ni ännu inte har svarat och meddelat vilka ni vill ha. Så testa gärna och återkom snarast med ändringar, kompletteringar eller meddelande om det inte fungerar.

Vi rekommenderar att ni inte använder fast telefonnummer. Gör ni det försvinner möjligheten att öppna på distans.

Bergs Lås har också programmerat om alla blippläsare så att de nu fungerar både med blipp och kod. Skall ni exempelvis ut i garaget från hissen så går det nu lika bra att använda kod.

Det yttre skall skyddet, bestående av våra entrédörrar samt garageport, skall som tidigare meddelats endast öppnas med blipp (garageblipp eller vanlig blipp även till garageporten) eller anrop. Det blir så när alla fått sina nya blippar under januari månad. Därefter spärras alla gamla blippar och möjligheten att öppna med portkod tas bort.

Det inre skalskyddet, dvs dörrar till tvätt, från gården till trapphus, cykelgarage, soprum samt från hiss till garage, öppnas fortsättningsvis med blipp och nu också med kod där det finns blippläsare (alla blippläsare är ännu inte monterade men kommer upp i januari). Koden är tillsvidare samma som för entrédörrarna men kommer att bytas till ny i samband med att nya blippar börjar gälla. Separat information går ut om detta vid senare tillfälle.

sv_SESvenska